Servicii de psihologie scolara si educationala

 

Servicii-psihologie-scolara-Monica-Bolocan

Servicii de psihologie scolara si educationala

Cabinetul de Psihologie Monica Bolocan ofera gradinitelor si scolilor servicii pentru:

 

 

“School Readiness” – screening pentru inscrierea la gradinita sau scoala (clasa 0 sau clasa I):

  • Este evaluata masura in care copilul corespunde standardelor de dezvoltare specifice nivelului de varsta, detine prerechizitele necesare scolarizarii.

 

*

 

Consiliere pentru dezvoltare si invatare (pentru cadre didactice si parinti):

  • identificarea cauzelor problemelor de adaptare scolara sau de invatare ale elevilor si construirea planurilor de interventie acasa si la scoala
  • consilierea cadrelor didactice pentru managementul la clasa al copiilor cu dificultati de invatare sau al celor cu CES (cerinte educationale speciale)

 

*

Programe de dezvoltare personala pentru copii:

  • dezvoltarea inteligentei prin celebra metoda FEUERSTEIN
  • dezvoltarea competentelor emotionale si sociale

„Yes, You CAN!“ (Da, POTI!) – program fundamentat stiintific de dezvoltare a competentelor sociale si emotionale

In prezent, in Romania, invatamantul prescolar acopera varsta cuprinsa intre 3 si 6/7 ani. Curriculum pentru invatamantul prescolar elaborat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului adreseaza cinci domenii fundamentale:

  1. Dezvoltarea fizica, sanatate si igiena personala;
  2. Dezvoltarea socio-emotionala;
  3. Dezvoltarea limbajului si a comunicarii;
  4. Dezvoltarea cognitiva;
  5. Capacitati si atitudini in invatare.

Programul “Yes, You CAN!” este un cunoscut program educational adresat copiilor prescolari intre 3 si 6/7 ani pentru domeniul dezvoltării sociale si emotionale, bazat pe principii validate stiintific din psihologia clinica a dezvoltării copilului, si a fost recent tradus si adaptat pentru populatia din Romania.

Programul a fost elaborat de profesorul Michael Bernard pe baza principiilor de terapie rational-emotiva si cognitiv-comportamentala, fiind aplicat cu succes in curriculum a sute de gradinite din SUA si Autralia. Valoarea si specificul acestui program sunt date mai ales de faptul ca rezultatele sale in dezvoltarea competentelor sociale si emotionale ale copiilor au fost documentate stiintific in numeroase studii de specialitate.

 

Important! Serviciile de psihologie adresate minorilor sunt oferite numai cu acordul scris al cel putin unuia dintre parintii sau tutorii legali ai minorului.

Servicii oferite:

error: Content is protected !!