„Gata pentru gradi?“; „Clasa 0 sau clasa I?“…. Afla daca micutul tau este pregatit pentru inscrierea la gradinita, clasa 0 sau clasa I si cum il poti ajuta

  • Numar de sedinte necesare: doua (o sedinta de evaluare directa a copilului si o sedinta de feedback pentru parinti)
  • Durata: 45 de minute / sedinta
  • Cost: 150 ron / sedinta de evaluare si 140 rin sedinta de feedback parinti

Decizia inscrierii la gradinita, clasa pregatitoare sau direct in clasa I framanta deseori parintii. Mai mult, odata ce si-au inscris copilul la gradinita, multi parinti doresc sa stie in ce masura acesta isi dezvolta corect aptitudinile de scolaritate care vor sta la baza performantei scolare de mai tarziu si ce pot face pentru a-i asigura o dezvoltare armonioasa.

Aptitudinile de scolaritate („school readiness“) includ atat aspecte comportamentale, emotionale si de dezvoltare, cat si cognitive, mai exact: gradul de autonomie al copilului si abilitatile sale adaptative, stabilitatea sa emotionala, nivelul de dezvoltare corespunzator varstei, dar si detinerea prerechizitelor cognitive necesare (cunoasterea conceptelor si utilizarea operatiilor cognitive de baza, a cifrelor si literelor, etc).

Serviciul de evaluare psihologica in vederea inscrierii la gradinita sau scoala presupune:

1. Evaluarea psihologica a nivelului de dezvoltare pe 6 arii de competente (cognitive, emotionale, sociale, de comunicare si limbaj, de autonomie si de motricitate) precum si evaluarea prerechizitelor scolaritatii (setul minim de competente necesare pentru inscrierea la gradinita sau scoala). Include:

  • Nivelul cognitiv general (IQ non-verbal)
  • Detinerea si utilizarea conceptelor si operatiilor cognitive de baza
  • Dezvoltarea competentelor care stau la baza abilitatilor matematice si de scris-citit (prerechizite)

2. Evaluare comportamentala si emotionala cu BASC 2 (varianta parinti)

  • Despre utilitatea informatiilor oferite de BASC 2 cititi AICI

3. Ulterior evaluarii copilului in prima sedinta, parintii primesc Raportul de evaluare si recomandari individualizate de educatie pentru:

  • Dezvoltarea armonioasa a copilului pe cele 6 arii de competente
  • Dezvoltarea aptitudinilor de scolaritate

Recomandarile includ resurse pentru exercitii si activitati de formare a competentelor de invatare, formarea premiselor scris-cititului, formarea reprezentarilor matematice, educarea senzoriala si cognitiva, exercitii de concentrare a atentiei si memorare, dezvoltarea comunicarii si a limbajului.

NOTA: acest serviciu NU include intocmirea unui plan de interventie personalizat (detaliat) pentru intarzieri in dezvoltare, care poate fi oferit in sedinte separate de consiliere a parintilor.

error: Content is protected !!